Extra

Opleidingsniveau:
Opleidingsduur:
Locatie:

1327 maal bekeken

Pijpenbewerker onderhoud en modificaties

Water, gas en olie moeten schoon en veilig kunnen stromen. In de petrochemie (waar aardolie wordt bewerkt tot andere producten zoals benzine of kunststoffen), de procesindustrie (waar onder meer chemische producten worden gemaakt) bij raffinaderijen, in de scheepsbouw,…

offshore (olie- en gaswinning op zee) en verpakking- en voedingsmiddelenindustrie zorgen pijpenbewerkers voor onderhoud, reparatie en verbetering van leidingen. Als zij hun werk niet (goed) zouden doen, dan kan er niet alleen veel economische schade ontstaan maar ook veel schade aan het milieu. Denk maar eens aan lekkende olieleidingen in natuurgebieden bijvoorbeeld, of beschadigde olietankers op zee. En als een pijpenbewerker in bijvoorbeeld een brouwerij of zuivelfabriek zijn werk niet goed doet, dan wordt er nergens meer een lekker biertje of goed glas melk gedronken.

Je bent verantwoordelijk voor het tijdig vervangen van onderdelen van leidingsystemen. Daarnaast leg je nieuwe leidingen aan binnen een bestaand leidingsysteem. Je verzorgt onderhoud en brengt waar nodig verbeteringen aan.

Je kunt doorgroeien naar meewerkend leidinggevende of werkvoorbereider.

tags: Pijpfitter industrie montage

Lees meer

Stap 1

Kies de kleuren voor de videospeler. video achtergrond navigatiebalk tekst (tip: denk aan contrast) accent (navigatieonderdelen)

Stap 2

Kies de breedte of hoogte van de videospeler: x px (automatische proportie).

Stap 3

Kopieer onderstaande code en plak deze in de html van je pagina (rechtermuisknop of Ctrl C/Ctrl V).